Fordulópontok

June 27, 2010

Az ember életét felfoghatjuk úgy is, mint fordulópontok gyűjteménye. Vannak olyan fordulópontok, amiket saját magunk kezdeményezünk (attól függően, hogy mennyire vagyunk nyughatatlanok), de a legtöbb esetben valamilyen szinten külső hatásokra reagálunk, mikor átrendezzük életünk bizonyos részeit.

Megélni kétségtelenül stresszes ezeket az időszakokat, pozitív vagy negatív értelemben, ugyanakkor talán még érdekesebb később visszatekinteni rájuk, és tanulni belőlük. Ismerek pár egészen különleges embert, akik ezeket a fordulópontokat látszólag direkt alakítják, de a legtöbben egyszerűen sodródnak. Sodorja őket az élet szele a végtelen tengeren, majd amikor meglátnak egy szigetet, ami szimpatikus, igyekeznek arra kormányozni kis felfújhatós csónakjukat. A különbség talán annyi, hogy kinek mennyire jó a látása, valamint mennyire kitartóan tud evezni. A kettő együtt kell ahhoz, hogy elérjük az adott szigetet. Meg talán egy csipetnyi szerencse. Mindenesetre az ölünkbe nagyon ritkán esnek a dolgok (tisztelet a szerencsés kivételeknek).

Gondolom mindenkinek volt a közelmúltban is hasonló élménye, vagy akár éppen most él meg ilyesmit. Szurkolok mindenkinek!

Advertisements

6 Responses to “Fordulópontok”

 1. Alexandra Says:

  Pedig igenis mindenkinek az ölébe pottyan a szerencse! A probléma forrása inkább az, hogy olyan ember vagy-e aki észreveszi a szigetet vagy olyan aki szinte soha nem látja meg, pedig mindig van egy ilyan sziget.

 2. agnes szucs Says:

  Szandival értek egyet. 🙂

 3. banji Says:

  Érdekes metafóra az életről Imi. Szandinál is ott a pont, a két gondolat sztm együtt alkot egészet! Sok ember annyira el van foglalva a saját szerencsétlenségében való fuldoklással, hogy nem kezd el evezni a sziget felé mert nem látja – nem akarja látni/nem tarjta elég szépnek/nem tartja elérhetőnek.

  A szerencse csak azokra mosolyog rá, akik hajlandóak észrevenni.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: