Nemek harca

June 21, 2010

Fura ez a világ. A férfiak azt panaszolják, hogy a nők túl bonyolultak, ezért nem értik őket. A nők azt panaszolják, hogy a férfiak túl egyszerűek, mégsem értik őket. Miért van az, hogy a mai valóság a tökéletes pár kereséséről szól, nem pedig a tökéletes kapcsolat kialakításáról? Miért van az, hogy két ember nem képes ugyanazért a célért küzdeni? Mennyire változtunk meg a modern nyugati civilizáció hatására? Vajon 50 éve mennyi boldogtalan kapcsolat volt? Több mint most, vagy ugyanannyi? A szokások miatt maradtak együtt a párok boldogtalanul, vagy akkor sikerült megoldani a belső problémákat, mert ez volt a preferált viselkedésminta?

Tömérdek hasonló kérdésem van még, amire nem tudom a választ, így marad a bizonytalanság.

Advertisements

3 Responses to “Nemek harca”

 1. agnes szucs Says:

  1. nagyon tetszik ez a betűtípus, amit a címekben használsz, a vicces m,n és r betűk miatt. kár, hogy mindig csak az első cikkben van ez.

  2. azt gondolom, hogy manapság nagyon sokan már nem is hisznek abban, hogy létezik tökéletes/jó kapcsolat, és abban sem, hogy egyáltalán lehetséges egy életet ugyanazzal a személlyel tölteni, így aztán nem is küzdenek érte. nem sok energiát fektetnek abba, hogy harmóniában és szeretetben éljenek, és ha problémák adódnak, akkor inkább továbbállnak. ú, ez lehet, hogy túl pesszimistára sikerült, de valahogy így gondolom… persze vannak biztató ellenpéldák is. én személy szerint már nem tudom, mit akarjak és miben higgyek a párkapcsolatok terén… de asszem, egyelőre még tartom magam ahhoz, hogy igenis létezhet harmonikus, szeretetteljes, elkötelezett kapcsolat.

 2. banji Says:

  Régen se volt jobb, csak a szokások, az akkori törvények miatt együtt maradtak a párok félve a társadalmi kirekesztetségtől.

  A modern nyugati civilizáció annyiban hozott változást, hogy megkönnyítették a szétválást. És ez jó. Az élet túl rövid ahhoz, hogy egy rossz kapcsolatban éljed végig.

  Amit Ági leírt, igaz. Sokan inkább tovább állnak, minthogy megmentsenek egy elromló kapcsolatot. De vajon meg lehetne menteni egy ilyen kapcsolatot? Vagy ezekből lettek régen a megcsömörlött házasságok?

  Én úgy gondolom, hogy létezik a harmonikus, szeretetteljes és elkötelezett kapcsolat. Kell hozzá egy bizonyos fokú érettség, türelem, odafigyelés minkét fél részéről a szerelem – és egy jó adag szerencse – mellett.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: