Good Ole’ Winston

June 18, 2010

Photo courtesy of thefirstpost.co.ukA mai nap top témája Winston Churchill, a whisky és a szivar. A városi legenda úgy tartja, hogy Churchill nem is volt akkora piás, meg dohányos, mint gondolják általában. Eszerint szivarját a legritkább esetben gyújtotta meg, valamint, bár mindig volt whisky-s pohár a kezében, igazából elég ritkán ivott és a trademark whisky-je is erősen vizezve volt.

Kicsit utánanéztem mind a két témának. Szivarozás szokásairól találtam egy nagyon jó cikket, abban leírják, hogy kubai katonai szolgálata alatt szokott rá a szivarra, és utána csak innen származó szivart szeretett szívni. 8-10 szálat pöfékelt el naponta. Külön tetszettek a történetek arról, mi mindent égetett ki a szivarhamuval (ruháin túl).

Alkoholizási szokásairól sajnos kevesebbet találtam, és az sem túl konkrét. Az Explain that Stuff leírása Churchill-t kemény ivónak tünteti fel, aki minden étkezés előtt, közben és után is szívesen fogyasztott égetett szeszeket. Az anekdoták alapján a Red Label Johnnie Walker volt a kedvence, és nem is rejtette véka alá rendszeres fogyasztását.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: